top of page

Serveis d'escaneig làser 3D & models As-Built

Reconstruïm la geometria d'elements i infraestructures mitjançant escàner làser 3D

Digitalització d'instal·lacions industrials

Les instal·lacions industrials i de fabricació són espais molt dinàmics, de manera que les seves solucions d'escaneig làser 3D també han de ser dinàmiques.

Som consultors de modelatge i escaneig làser 3D que ajuden els professionals del disseny d'enginyeria industrial a minimitzar riscos, estalviar temps i executar projectes. Els projectes industrials sovint són afectats per la incertesa. Brindem serveis d'escaneig làser 3D dissenyats per eliminar aquests inconvenients. Les instal·lacions industrials i de fabricació són espais molt dinàmics, de manera que les solucions d'escanejat làser 3D també han de ser dinàmiques.

A les instal·lacions industrials i de fabricació, els materials i productes han de fluir a través de fàbriques amb gran eficiència per mantenir baixos els costos i la productivitat. Aquesta és una de les raons per les quals les fàbriques estan optimitzant permanentment els dissenys de les plantes: movent elements, remenant equips antics, afegint equips nous, etc. Per exemple, les plantes automotrius fan canvis cada any per complir amb els requisits de fabricació dels nous models de cotxes. Amb el temps, tots aquests canvis poden portar a una comprensió deficient del que realment és a la fàbrica, on es troben aquests actius i la quantitat d'espai que consumeixen en tres dimensions.

El nostre treball és utilitzar solucions d'escaneig làser per crear una captura de realitat en 3D en un núvol de punts de la instal·lació i el contingut. Quan el model de núvol de punts es transfereix al nostre client, poden integrar-lo en una solució de modelatge (p.e. Autodesk Factory Design Suite, Autodesk Revit, Graphisoft Archicad, Solidworks, Tekla, etc.) i utilitzar-lo com a base per ajudar a ubicar equips i crear nous fluxos de productes més eficients.

També podem realitzar tasques més específiques, com escanejar la ruta desitjada de l'equip entrant a la seva posició final. En crear una captura de real, podem ajudar als nostres clients a calcular amb precisió les restriccions i espais d'espai 3D. Es pot modelar les dimensions del nou equip i moure virtualment a través de la ruta al model de núvol de punts per trobar conflictes i interferències, minimitzant els costos i reduint en gran mesura el temps d'inactivitat en la línia.

 Escaneig 3D Indústria, escanejat làser, disseny 3D, Barcelona
 Núvol de punts 3D instal·lacions industrials, BIM, Barcelona

El manteniment industrial i la gestió d'instal·lacions requereixen visibilitat. Les instal·lacions més antigues, en particular, requereixen centralitzar la informació. La documentació sobre màquines, canonades, equips elèctrics i reformes anteriors sovint s'emmagatzemen en fonts de paper dispersos De vegades, aquesta informació s'emmagatzema únicament en els records d'alguns empleats experimentats. Això pot presentar un escenari de malson per a la planificació i el manteniment, particularment per a la nova administració.

Els núvols de punts, els models 3D i els escanejos làser són una forma senzilla de capturar, emmagatzemar i visualitzar informació detallada sobre l'espai físic. Ara s'estan utilitzant de manera proactiva en projectes de construcció, renovacions i fabricació d'alta gamma. Recentment, aquesta tecnologia s'ha emprat amb gran efecte per a la gestió d'instal·lacions i el manteniment continu dels espais existents.

Escaneig 3D d'instal·lacions industrials, BIM, Enginyeria inversa, Barcelona, Núvol de punts
Escaneig 3D d'instal·lacions industrials, BIM, Enginyeria inversa, Barcelona, Núvol de punts
Núvol de punts d'escaneig 3D d'instal·lacions industrials, BIM, Barcelona
Núvol de punts 3D instal·lacions industrials, BIM, Barcelona

Avantatges d'utilitzar l'escanejat làser en instal·lacions industrials:

  • Velocitat i eficiència: El nostre servei d'escaneig làser 3D ofereix detalls increïbles en poca estona. El treball topogràfic que hagués trigat dies o setmanes a completar-se ara es pot acabar en hores. Pels aixecaments segons construcció, topogràfics, de detall i d'enginyeria, el temps de finalització mai no ha estat tan ràpid. L'escaneig làser també permet la recopilació de dades en una varietat de circumstàncies, incloent-hi escenaris amb poca llum.

  • Precisió i detall: Els escàners làser (que usen LiDAR) adquireixen una gran quantitat d'informació sobre la ubicació escanejada en qüestió de segons. El làser s'escombri a través d'una àrea o objecte i torna milions de punts de dades. Una informació més detallada i precisa condueix a projectes de disseny As-built més complets, que donen com a resultat millors dissenys dadaptació. Això condueix a un re-treball de construcció que requereix menys temps i la capacitat de fabricar a la fàbrica en lloc de al camp. Això es tradueix en menys temps d'inactivitat de les instal·lacions.

  • Seguretat: Des d'una perspectiva de seguretat, l'escaneig làser ens permet inspeccionar àrees que es podrien considerar insegures sense posar-nos en perill a nosaltres ni als membres de l'equip. Per exemple, mesurar la cara del penya-segat hauria posat el topògraf en una posició de risc per a la salut, però amb l'escaneig, el nostre topògraf col·loca l'instrument a la base del penya-segat i deixa que la màquina faci tots els mesuraments.

Escaneig làser d'instal·lacions industrials  | Nube de puntos
 Digitalització 3d d'instal·lacions industrials  | Nube de puntos
bottom of page