top of page

Serveis d'escaneig làser 3D & models As-Built

Reconstruïm la geometria d'elements i infraestructures mitjançant escàner làser 3D

Nosaltres

Som una empresa especialitzada en serveis de digitalització 3D i mesurament amb escàner làser terrestre mitjançant la recol·lecció, anàlisi, presentació i lliurament de la informació geoespacial (Reality Capture).
Realitzem captura i documentació geomètrica d'alta definició, reconstruint minuciosa-ment la geometria d'objectes o d'infra-estructures, Particularment útils per a projectes BIM (Building Information Modeling), i en projectes d'enginyeria o arquitectura.

Tota aquesta informació es complementa amb fotografies esfèriques (360) d'ús en sistemes VR.

Laser Escàner 3D | BIM (Building Information Modeling) | Nube de puntos
Serveis escaneig 3D
Láser escaner 3D  | BIM (Building Information Modeling) | Nube de puntos

El nostre treball basat en la tecnologia Escàner Làser, ens permet generar a partir de les dades recollides una gran quantitat de documentació geomètrica mitjançant programari de processament i edició de núvols de punts 3D.
En disposar de tota la informació en els fitxers generats, és possible elaborar una gran quantitat de productes sense haver de tornar a capturar dades en camp i la possibilitat d'usar-la en els programari més habituals com Autocad, Revit, Archicad i altres. Generant-se núvols de punts en formats E57, PTS, LES, LAZ, TXT, XYZ, PTX, etc.

Núvol de punts 3D
 Núvol de punts, BIM, Revit, Escaneig làser, Barcelona, ​​Recap

Els sistemes que fem servir ofereixen dades en 3D d'alta precisió, així com imatges a una velocitat d'escaneig de fins a 1 milió de punts per segon amb abast de fins a 330 m, per aconseguir núvols de punts a color amb alt nivell de detall i una claredat pròpia del món real.

El propòsit és el de crear un núvol de punts a partir de mostres geomètriques en la superfície de l'objecte. Aquests punts es poden usar llavors per extrapolar la forma de l'objecte.

Addicionalment, els núvols de punts es poden georeferenciar per al seu posicionament en plans o models grans.

Projectes d'enginyeria, arquitectura i patrimoni

Realitzem escanejats 3D precisos i detallats d'espais oberts, infraestructures de grans dimensions, edificacions, ambients i d'objectes, útils per a l'execució de projectes en la indústria, arquitectura, patrimoni i molts altres àmbits.

En la fase de mesurament i planificació d'edificis, reformes, interiors i instal·lacions exteriors, les dades de mesurament detallats i fiables són especialment necessaris, ja que l'exactitud i la presa perfecta d'amidaments són la base de qualsevol planificació i documentació sòlida, per el sector de l'arquitectura i enginyeria el processament de simples representacions 2D són insuficients avui dia.

Escaner Láser 3D: Digitalización Arquitectura, Patrimonio e industria - Barcelona  | BIM (Building Information Modeling) | Nube de puntos
Escaneig d'edificis complets i aixecament de plànols

Realitzem amb escàner làser 3D el registre precís de totes les instal·lacions i actius que serviran per a la seva mapatge, així com per a l'aixecament de plànols o actualització dels existents. Fem servir les eines de disseny de l'mercat Autodesk Revit, Autocad, Archicad, Solid Works, i altres, amb important estalvi de temps i costos. Un cop realitzat l'aixecament de plànol tridimensional, podem oferir el modelatge 3D dels espais escanejats per a la creació d'un model BIM.

A l'enfrontar-se a la tasca de crear els plans per a una estructura existent sabem el difícil que pot ser. És estrany que els edificis tinguin una forma simple. Fer servir un distanciòmetre o cinta mètrica és un treball tediós i difícil, que després de traduir en especificacions en plans i confiar que no es van cometre errors ni es van ometre característiques.

Escaneig Edificis complets, Aixecament de plànols, Escàner làser 3D, BIM, Autodesk Revit, Autocad, Archicad, Solid Works, Barcelona, Arquitectura, Enginyeria
Núvols de punts georeferenciades

Els núvols de punts s'estan convertint cada vegada més en un element comú en els fluxos de treball per a la generació de models 3D, particularment útils per a projectes BIM (Building Information Modeling). Una de les tasques més importants per a qui que voleu utilitzar un núvol de punts en un model amb coordenades reals és la referència geogràfica.

Una de les majors preocupacions quan es tracta amb núvols de punts és la necessitat de georeferenciar-(transformació a partir d'Ground Control Points), o contextualitzar-dins d'un sistema de coordenades.

Les referències geogràfiques de les dades del núvol de punts és possible inserir-les en múltiples plataformes, com Far Scene, AutoCAD, Navisworks, Revit, Civil 3D i altres.

Núvol de punts georeferenciada amb punts de control, escàner làser | Nube de puntos
Projectes d'enginyeria inversa

L'escàner 3D és ideal per a enginyeria inversa. Les dades recopilades es projecten com una imatge tridimensional de l'objecte escanejat. Això ens permet crear conjunts virtuals que permeten detectar la superposició i comprovar l'ajust de les peces.

Es pot usar un escàner 3D per escanejar / analitzar un objecte o entorn del món real per recopilar dades sobre la seva forma i possiblement la seva aparença (color i / o textura).

Les dades recopilades es poden utilitzar per construir un model digital 3D. Els models es poden utilitzar per generar plans a mida o fabricar peces de recanvi. Les solucions d'impressió / mecanitzat 3D també s'analitzaran en funció de la seva necessitat i els materials de la peça.

 Enginyeria inversa usant escàner làser 3D: Digitalització Arquitectura, Patrimoni i indústria - Barcelona | BIM (Building Information Modeling)
Projectes d'escaneig 3D BWT (Ballast Water Treatment)

La clau per a la utilització competitiva rau en poder capturar en 3D l'embarcació "en funcionament" de forma ràpida, precisa i econòmica. La disponibilitat primerenca d'estudis 3D detallats i precisos a partir de dades d'escaneig làser permet als drassanes avançar-se en planificar el projecte, dissenyar el recondicionament i adquirir materials llestos per començar a treballar tan aviat com el vaixell arribi a moll de reparació. L'ús d'escaneig ajuda a escurçar el temps fora de servei.

Scanphase ofereix un procés de mesurament extremadament ràpid i ofereix un escaneig 3D precís de la xarxa bombes i canonades crítiques per al sistema BWT (Ballast Water Treatment) perquè els enginyers puguin:

- Acordar un pla eficient de gestió de l'aigua de llast

- Implementeu amb precisió el pla BWT

- Instal·lar fàcilment el sistema BWT

- Mantingui registres complets de l'àrea d'interès.

BWT (Ballast Water Treatment)  - Escaneig 3D
Projectes especials d'escaneig 3D i digitalització

Les solucions especialitzades d'escaneig 3D per a professionals són aplicables en diferents àmbits: arquitectura, enginyeria, indústria, art, comunicació audiovisual etc.

La nostra tecnologia permet expandir i explorar diferents aplicacions que fins avui estaven limitades a les tècniques tradicionals, amb els estalvis de temps i costos que comporten.

La tecnologia escàner làser i escàner 3D és una eina indispensable per a sectors com de metrologia industrial, la possibilitat d'obtenir un model virtual completament fidel a l'original en alta resolució obre un camp de possibilitats enorme per diferents disciplines.

Som capaços de capturar detalls d'elements des dimensions mínimes a infraestructures de centenars de metres, proporcionant als nostres clients núvols de punts, malles de polígons o models digitals segons necessitat.

Escaneig laser -  Enginyeria inversa  - Escaneig 3D - Barcelona
bottom of page