top of page

Serveis d'escaneig làser 3D & models As-Built

Reconstruïm la geometria d'elements i infraestructures mitjançant escàner làser 3D

Solucions aplicades a BIM

BIM (Building Information Modeling) és el procés de disseny d'un edifici en col·laboració amb un sol sistema coherent de models d'ordinador en 3D, en lloc de conjunts múltiples de diagrames separats. Això comporta enormes estalvis de temps i recursos, una estimació més precisa i menys errors i alteracions a causa de la pèrdua de dades. Les dades BIM es poden utilitzar per a l'administració i el manteniment continus de l'edifici. El camp del disseny de la construcció ha estat transformat per l'auge de la tecnologia digital. Primer, els plànols dibuixats a mà van ser reemplaçats per sistemes CAD 2D. Després, a mesura que va créixer la potència informàtica, això va evolucionar a CAD 3D. BIM és la següent etapa en la informatització del disseny de construcció, el que permet emprendre projectes més complexos que mai.

L'escaneig làser és una tecnologia àmpliament aplicable per a una sèrie d'indústries. No obstant això, l'adopció en el sector de l'arquitectura, enginyeria i construcció és comparativament incipient i encara no s'han aprofitat plenament els beneficis potencials durant l'execució de projectes i per a les operacions i el manteniment dels actius existents. Amb l'augment dels avenços tecnològics d'escaneig làser 3D i el BIM, la indústria de l'arquitectura, enginyeria i construcció està experimentant una nova revolució científica i tecnològica comparable a la introducció del CAD.  L'escàner làser 3D ens permet mesurar qualsevol construcció complexa, independentment de l'etapa en què es trobi el projecte, i quan s'integra amb BIM permet millorar considerablement la inspecció de qualitat i els nivells d'acceptació d'un projecte.

Una idea errònia comuna de la tecnologia d'escaneig 3D és que és simplement un avanç tecnològic incremental de captura, que proporciona un mètode més segur, més ric i més ràpid d'adquisició de dades espacials per a aplicacions topogràfiques. Si bé aquesta és certament una aplicació de l'escaneig 3D (i una molt important), la tecnologia brinda innombrables oportunitats als clients, gerents de projectes, arquitectes i enginyers per monitoritzar, avaluar i analitzar les dades físiques capturats de l'entorn.

A més d'estalviar temps i diners per fer les mateixes tasques amb els mètodes tradicionals, l'escaneig 3D ofereix als responsables de la presa de decisions una eina revolucionària per avaluar les condicions existents, avaluar el progrés de la construcció, realitzar avaluacions estructurals i culturals, registrar les condicions construïdes i administrar grans portafolis d'actius. En molts sentits, l'escaneig 3D estableix una base sòlida per a la millora general de la gestió de la informació en projectes i programes de gestió d'actius.

Nube de puntos obtenido mediante escaneo láser para modelado Scan to BIM en España

Núvol de punts edifici obtingut mitjançant escàner làser

Escaner láser, nube de puntos, España, Barcelona, LOD 300 BIM, modelo Revit, Archicad, Escaneo 3D locales comerciales

Modelat a partir de Núvol de punts

Les àrees clau d'aplicació:

  1. Mapeig i modelatge ràpid d'escala real,

  2. Gestió d'actius d'infraestructura,

  3. Monitorització i avaluació de llocs

  4. Anàlisi estructural i inspecció.

A mesura que els costos dels serveis de l'escaneig làser continuen disminuint, l'oportunitat d'aprofitar l'escaneig 3D en el sector de l'arquitectura, enginyeria i construcció serà encara més tangible i, en última instància, segurament canviarà la forma en què treballen molts professionals en l'aplicació i estandardització d'aquesta tecnologia prometedora i beneficiosa com a part d'un enfocament holístic BIM.

En Scanphase produïm models BIM 3D complets i rics en informació a partir de dades de núvol de punts. Els nostres serveis de Escaneig a BIM són utilitzats causa de la nostra experiència a llarg termini de treballar en projectes de modelatge de núvol de punts. Comptem amb un equip d'arquitectes, enginyers i modeladors de Scan to BIM amb experiència en el treball de projectes de renovació complexos. Hem treballat en la renovació i restauració d'edificis patrimonials, edificis governamentals, propietats comercials antigues, allotjament i residencials que han de ser demolits o actualitzats amb dissenys més nous. Els serveis de modelatge Escaneja a BIM són extremadament útils per aconseguir excel·lents resultats de renovació en menor temps i cost en comparació amb els mètodes tradicionals.

LOD 300 BIM, modelo Revit, Archicad, nube de puntos, Escaner láser, España, Barcelona, Escaneo 3D locales comerciales

Model BIM definit a autodesk Revit LOD 300

Núvol de punts, Autodesk Revit, escaneig làser, escàner làser, enginyeria inversa, Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya

Núvol de punts edificació - escaneig làser

LOD 300 BIM, model Revit, núvol de punts, Escaneig làser, Barcelona, Escaneig 3D Edificis, Archicad, Enginyeria Inversa, BIM, Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Algesires, Cadis, Tarragona, Espanya

Model Revit - LOD 300 BIM

Escaneig làser i el modelatge BIM (Building Information Modeling)

 

La influència de l'escaneig làser i el modelatge BIM a la indústria de la construcció és significativa i ha transformat la manera com es planifiquen, dissenyen, construeixen i gestionen els projectes. Tot seguit, es presenten algunes de les principals influències d'aquestes tecnologies:

  • Millora de la precisió i la qualitat de la informació: L'escanejat làser permet capturar de manera precisa la geometria i les característiques de l'entorn físic. Això proporciona una base sòlida per al modelatge BIM, cosa que resulta en una representació més precisa dels elements constructius i facilita la presa de decisions fonamentades. La informació detallada i precisa generada per aquestes tecnologies ajuda a minimitzar errors, redueix els treballs de treball i millora la qualitat general del projecte.

  • Major eficiència i productivitat: L'ús de l'escaneig làser i el modelatge BIM permet agilitzar molts processos de construcció. La recopilació de dades mitjançant escaneig làser és molt més ràpida que els mètodes tradicionals de mesurament manual, cosa que estalvia temps i recursos. A més, el modelatge BIM permet una coordinació més eficient entre els diferents equips de treball, millorant la planificació i seqüenciació de les tasques, cosa que porta a una major eficiència i productivitat en el projecte.

  • Reducció de costos i temps de construcció: L'escanejat làser i el modelatge BIM ajuden a identificar i resoldre problemes de disseny i construcció abans que passin al camp. Això redueix la necessitat de fer canvis costosos durant la construcció i minimitza els retards. A més, el modelatge BIM facilita la detecció de conflictes entre diferents sistemes i disciplines abans de la construcció, cosa que permet solucionar-los de manera anticipada. Aquestes millores en la detecció primerenca de problemes i optimització del disseny contribueixen a la reducció de costos i temps de construcció.

  • Millor comunicació i col·laboració: L'ús del modelatge BIM com a plataforma centralitzada d'informació permet una comunicació i col·laboració millor entre els diferents actors del projecte. Tots els involucrats poden accedir a un model compartit i actualitzat, cosa que evita malentesos i millora la presa de decisions. A més, la visualització en 3D del model BIM facilita la comprensió dels dissenys i permet una comunicació més efectiva amb els clients, cosa que millora la satisfacció general del projecte.

  • Manteniment i gestió del cicle de vida: El modelatge BIM no només s'utilitza durant la fase de construcció, sinó que també s'estén a la gestió i el manteniment de l'edifici al llarg del seu cicle de vida. El model BIM pot contenir informació rellevant sobre els components i els sistemes de l'edifici, cosa que facilita la planificació de manteniments preventius, la gestió d'actius i la presa de decisions basades en dades en el futur.

bottom of page